Tanácsok mosáshoz

Mosási útmutató

Amikor elhatároztad, hogy környezetbarát, mosható termékeket fogsz használni, tisztában voltál vele, hogy ezzel a mosási szokásaidat is meg kell változtatnod. De hát pont ez a lényeg, ugye? Nem kidobunk és csak több, és több hulladékot gyártunk, hanem igyekszünk tehermentesíteni a környezetünket, próbáljuk egyre környezettudatosabban élni a mindennapjainkat.

Ruhát mosni pedig amúgy is szoktunk, a mosható pelenkák és egyéb zero waste termékek tisztán tartásához pedig igazán nem kell sok pluszt beleadni.

Segítségül összeállítottam egy általános összesítőt, de az egyes termékeknél megtalálod a speciális útmutatókat is, ha van.

 

Általános javaslat minden Kreliza termékhez:

  • Mosózsák használata javasolt mosáskor és szárítógép használata közben is.
  • A centrifugát 800-as fordulatszámnál nem érdemes magasabbra állítani.
  • Mosószóda és nátrium perkarbonát (még akkor sem, ha csak az összetevőkben szerepel valamilyen formában) használatát egyáltalán nem javaslom, mivel a mosószóda erősen szürkíti a ruhákat, perkarbi pedig kifakítja a színeket, "megeszi" az anyagot. Azt tapasztaltam, hogy egyes anyagok engedik a színüket tőle.

Dekorok

A külső dekorokat (csónakos pelenka, LaDoro, LaHanga, leszoktató és fürdőbugyi) lehet a többi ruhával együtt mosni, maximum 40 fokon. Szárítógépezni lehet, vállalva annak kockázatát, hogy hamarabb kopnak az anyagok.

PUL csónakok, PUL réteggel készült termékek:

A PUL felhasználásával készült termékeket (csónak, Primabello, leszoktató bugyi betétje, női betétek, melltartóbetét, pelenkatartó zsák) általában 40, esetenként 60 fokon érdemes mosni mosózsákban, a PUL csónakot öblítő nélkül. Szárítógép használata ezeknél a termékeknél nem javasolt.  

A gyapjú csónak

Kézzel, kézmeleg vízben öblítsétek át, ha szükséges, akkor szappannal vagy balzsam mentes samponnal. Szárítógép használata nem javasolt. Lanolinozási segítséget másik bejegyzésben találtok.

Nedvszívó betétek

Összetételüktől függetlenül moshatók 60 fokon és szárítógépben lehet őket szárítani.